Atje Klein Langenhorst - Bremer || Nienke Jansen - Pieper || Mirja Strijker - Oosterhuis

Badbevalling

Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van badbevallingen, zowel thuis als in het ziekenhuis.

Bevallen in water heeft veel voordelen, het warme water werkt ontspannend en pijnstillend. Ook kan je tijdens de bevalling veel makkelijker van houding veranderen. Dit is niet alleen prettig maar het bevordert de bevalling ook. Vrouwen die in bad bevallen hebben vaak minder hechtingen nodig na de bevalling omdat de schade vaker beperkter is.

Wanneer je thuis wil bevallen kan je via verschillende websites een bevalbad huren (bijvoorbeeld via bevallingsbaden.nl of oerbron.nl). Op deze site’s staat ook veel informatie over onder andere de voor- en nadelen van een badbevalling, praktische tips en aanvullende informatie.

Wanneer je een badbevalling overweegt is het verstandig om dit ook met ons te bespreken tijdens het spreekuur. Wij kunnen dan de voorwaarden met jullie bespreken (zoals een bed op klossen die dichtbij het bad staat).

De ziekenhuizen in Assen en Hardenberg hebben op een aantal verloskamers bevalbaden. Indien hiervan een kamer beschikbaar is kan je tijdens een poliklinische bevalling onder onze begeleiding in bad bevallen. In Hardenberg wordt hiervoor een eigen bijdrage van €70 gevraagd. Ook in het ISALA ziekenhuis in Zwolle is er één verloskamer met een opblaasbaar bevalbad waar je onder onze begeleiding in kan bevallen. Omdat hierin een hygiënische wegwerphoes zit en de verpleegkundige het bad opzet, vult en opruimt vraagt het ISALA hiervoor €100 huur.

 

 

https://youtu.be/o-Z3rIF_Cyo