Atje Klein Langenhorst - Bremer || Nienke Jansen - Pieper || Mirja Strijker - Oosterhuis

Waarneming

Door de grotere afstanden naar de omliggende ziekenhuizen werken wij met een dubbele dienstbezetting. Dit betekent dat er altijd een verloskundige beschikbaar is wanneer wij de regio verlaten voor bijvoorbeeld een poliklinische bevalling. 

Ons team bestaat uit zes verloskundigen: drie verloskundigen zijn eigenaar van de praktijk en de andere drie verloskundigen zijn werkzaam als waarneemster in de praktijk. We zijn een team die veel waarde hecht aan een goede samenwerking en fijne werksfeer. Mede hierdoor zijn wij in staat jou de beste zorg te geven! 

Bij afwezigheid door bijscholing, vakantie of ziekte vervangen wij elkaar.

 

Sanne Rademaker – Manting

Ik ben Sanne Rademaker – Manting en werk sinds juli 2012 als verloskundige. Samen met mijn man en twee zoontjes woon ik in Ruinen.

Vanaf mijn afstuderen ben ik terecht gekomen in Hoogeveen en werk hier tot nu met veel plezier. Ik heb tevens 3 jaar als klinisch verloskundige in het Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen gewerkt maar vanaf oktober 2018 heb ik de keuze gemaakt om fulltime in deze praktijk aan het werk te gaan. Ik draai mee met alle facetten van de praktijk en doe zowel spreekuur (ook Centering Pregnancy) als diensten.

Het persoonlijke contact met cliënten, het opbouwen van een relatie tijdens de zwangerschap, het begeleiden van ouders tijdens de bevalling en het zien groeien van een gezin blijft keer op keer weer zo ontzettend bijzonder. Ik ben dankbaar dat ik dit fantastische werk mag doen en onderdeel mag uit maken van dit bijzondere proces.

 

Els van den Graven – Korte

Sinds 1999 ben ik werkzaam als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Hiervoor ben ik 5½ jaar kraamverzorgster geweest, waarna ik de opleiding voor verloskundige ben gaan volgen.

Na eerst 7 jaar full-time als verloskundige gewerkt te hebben, combineer ik nu mijn werk met het moederschap. In februari 2006 ben ik bevallen van een dochter Eline en in augustus 2008 kwam onze tweede dochter Laura. Ik geniet elke dag van mijn gezin en ik vind het daarnaast nog steeds geweldig om vrouwen te ondersteunen bij hun bevalling en de speciale periode ervoor en erna. In 2023 heb ik besloten om een stapje terug te doen in de praktijk om mij meer te richten op mijn gezin en ben ik uit de maatschap gegaan. 
 
Naast verloskundige ben ik ook echoscopiste en versiekundige. De geboorte van een kindje vind ik een hele intieme, bijzondere gebeurtenis waarop ik heel trots ben dat ik dit samen met de ouders mag begeleiden. In ons vak combineer je grondige medische kennis met coaching van aanstaande ouders. Naast persoonlijke aandacht voor de ouders besteden wij in onze praktijk veel aandacht aan de kwaliteit van onze zorg.
Het meest trots ben ik echter als een moeder terug kan kijken op een fijne zwangerschapsperiode en een mooie bevalling.

 

Lauryn Padding

Mijn naam is Lauryn Padding en sinds 2024 ben ik werkzaam in de praktijk als verloskundige. Als waarneemster kan je me treffen tijdens het spreekuur, je bevalling of thuis in het kraambed. 

Na een aantal stages bij Verloskundigenpraktijk Hoogeveen ben ik na mijn beëdiging hier gaan werken. Doordat ik al zoveel maanden meegedraaid heb in de praktijk, was ik al meteen goed ingewerkt toen ik aan de slag mocht als verloskundige! Ook is het erg fijn dat ik voor zwangeren al een bekend gezicht ben. Hierdoor voelt het meteen vertrouwd. 

Ik ben fysiologisch ingesteld, wat betekent dat ik vertrouw in de kracht van jouw lichaam. Het is de kunst om in de verloskunde alleen te grijpen wanneer dat nodig is. Het is prachtig om aanwezig te mogen zijn bij de geboorte van een nieuw leven!

 
 

Stagiaire

Vanaf 25 maart loopt verloskundige in opleiding Demi Colenbrander vier weken stage bij ons in de praktijk. Daarom stelt ze zich graag aan je voor:

“Ik ben Demi Colenbrander, vierdejaars student aan de Verloskunde Academie in Groningen. Ik ben 27 jaar en kom uit Linde. Vanaf 25 maart tot en met 21 april kom ik stage lopen bij Verloskundigenpraktijk Hoogeveen. Jullie kunnen mij tegenkomen op het spreekuur, tijdens de bevalling of in de kraamperiode. Mocht je het niet prettig vinden dat ik erbij ben, dan kun je dit natuurlijk altijd bij mij of bij de verloskundige aangeven. Ik kijk er ontzettend naar uit jullie te ontmoeten en te mogen begeleiden in deze bijzondere periode van jullie leven!”

 

Als praktijk hechten wij veel waarde aan het overdragen van zowel praktische als theoretische kennis aan toekomstige verloskundigen. Daarom loopt er af en toe een verloskundige in opleiding stage in onze praktijk. Afhankelijk in welk stadium van de opleiding een stagiaire zich bevindt mag ze handelingen in meer of mindere mate zelfstandig uitvoeren.

Een stagiaire werkt altijd nauw met een van ons samen en onder onze verantwoording. Afhankelijk in welk stadium van de opleiding een stagiaire zich bevindt mag ze handelingen in meer of mindere mate zelfstandig uitvoeren.

Heb je liever niet dat een stagiaire bij de zwangerschapscontroles, bevalling of kraambedcontroles aanwezig is? Geen probleem, geef dit gerust aan!

Een stagiaire werkt altijd nauw met een van ons samen en onder onze verantwoording.