Atje Klein Langenhorst - Bremer || Nienke Jansen - Pieper || Mirja Strijker - Oosterhuis

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus heeft als doel om je (samen met je partner) goed voor te bereiden op de bevalling. Er zijn verschillende soorten zwangerschapscursussen: samen bevallen, yoga, haptonomie, gym, fitness, zwemmen enz. Op de praktijk hebben wij informatie over deze verschillende cursussen. Lees het door en kies wat het beste bij jullie past. Het is goed om je op tijd voor een cursus aan te melden omdat er vaak groepen worden gemaakt van zwangeren die ongeveer even ver zwanger zijn. Het advies is om je aan te melden rond de 20e zwangerschapsweek.

Een zwangerschapscursus kan een positief effect hebben op je gevoel van controle. Vrouwen krijgen tijdens de cursus veel informatie over de bevalling. Informatie maakt vaak minder angstig voor de bevalling. Een zwangerschapscursus biedt ook de mogelijkheid om andere zwangere vrouwen te ontmoeten. En het kan leuk en nuttig zijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Daarnaast vinden veel zwangeren het prettig om op deze manier even heel bewust bezig te zijn met de zwangerschap en hun kind.

Zeker wanneer je zwanger bent van jullie eerste kind raden wij een zwangerschapscursus aan, maar wanneer je het echt niet ziet zitten om een cursus te volgen lees dan een goed boek om wel goed voorbereid de bevalling in te gaan. Boeken die je daarvoor kunt lezen zijn bijvoorbeeld ‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders en ‘Duik in je weeën’ van Carita Salomé.