Atje Klein Langenhorst - Bremer || Nienke Jansen - Pieper || Mirja Strijker - Oosterhuis

Geboorteplan

Rond de 36 weken van de zwangerschap bespreken we met jullie wanneer je moet bellen als de bevalling begint. Wij raden aan om een geboorteplan te schrijven. Hierin kan je opschrijven welke wensen en verwachtingen je hebt ten aanzien van de bevalling. Een geboorteplan zorgt ervoor dat jullie nadenken over de mogelijkheden rondom de bevalling en maakt het gemakkelijker om persoonlijke wensen kenbaar te maken. Op deze manier kunnen wij het beste onze zorg hierop afstemmen.
We bekijken samen tijdens het bevallingsgesprek, bij de controle rond 36 weken, of de wensen haalbaar zijn en of er eventueel alternatieve opties zijn. We zullen ons best doen zoveel mogelijk rekening met jullie wensen te houden, maar daarbij is de medische conditie van moeder en kind doorslaggevend.
 
Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft het op haar eigen manier. Hoe jij je voelt als je kindje geboren wordt en hoe het verloopt, kan dus niemand je vertellen. Wel wat er tijdens een bevalling met je gebeurt en hoe je je daar zo goed mogelijk op kunt voorbereiden. Ga zelf op zoek naar informatie die bij je past, bezoek een voorlichtingsavond, en lees een goed boek (‘Als bevallen spannend is’ Lillian Wirken/ ‘Duik in je weeën’ Carita Salome/ ‘Bevallen en opstaan’ Jetske Spanjer).
 
Het geboorteplan krijg je rond 30 weken zwangerschap van ons mee.
Mocht je hem graag eerder in willen vullen dan kun je hem hieronder ook alvast downloaden:

 

Geboorteplan