Atje Klein Langenhorst - Bremer || Nienke Jansen - Pieper || Mirja Strijker - Oosterhuis

Kwaliteit

Kwaliteitsregister verloskundigen

Alle verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Hoogeveen staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV.
Dit betekent dat we verplicht zijn om ons regelmatig bij te scholen zodat we altijd op de hoogte zijn en blijven van nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast volgen wij regelmatig nascholingen waarin onze vaardigheden worden getoetst.
 

Samenwerking met andere disciplines

CJG HoogeveenOm de kwaliteit van onze zorgverlening te waarborgen hebben wij structureel overleg met andere disciplines die betrokken zijn bij de verloskundige zorg, in het zogeheten verloskundig samenwerkingsverband (VSV). Wij nemen actief deel aan het VSV met gynaecologen, andere verloskundigen uit de regio, kraamzorg en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). In sommige gevallen zullen wij medische gegevens uitwisselen, echter alleen met jullie toestemming.
Daarnaast zijn we lid van de Kring Drenthe, waarbij we regelmatig overleg hebben met de andere verloskundigenpraktijken uit de provincie Drenthe.

Wetenschappelijk onderzoek

MRNNOnze praktijk neemt deel aan het Midwifery Research Network Netherlands (MRNN) Het MRNN is het netwerk voor onderzoek in de eerstelijns verlloskunde in Nederland. Het uiteindelijke doel is om de verloskundige zorg verder wetenschappelijk te onderbouwen. Het MRNN is een initiaftief van alle verloskundige opleidingen en wordt ondersteund door de KNOV. Door deelname aan MRNN bevordert onze praktijk het ‘Evidence Based’ werken in de eerstelijns verloskunde in Nederland.
 

Klachtenregeling

KNOV

Een zwangerschap is een bijzondere maar soms ook spannende periode. Wij doen er alles aan om je in deze periode zo goed mogelijk te begeleiden.

Daarom horen wij het graag als je vragen of twijfels hebt of ergens ontevreden over bent. Het gesprek gaan wij graag aan, het liefst zo snel mogelijk. Maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Zodat wij je kunnen geruststellen, een misverstand uit de weg ruimen of een aanpassing vinden in onze werkwijze wat voor jou prettiger voelt. Neem eventueel iemand mee naar het gesprek als je dit prettig vindt.  

Wil je meer weten over je rechten of wil je advies? Of wil je je klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vind je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris (www.klachtverloskunde.nl).

Meer informatie hierover staat in deze folder.